Revision [608]

This is an old revision of DeepBlackSky15 made by AdminDare on 2017-06-01 17:32:03.

 

Devil and the Deep Black Sky 15: Kiirastuleen<-- 14: Luutnantti Garcia - 16: -->

"Meidän käskyt oli viedä teidän kuoriniput." - "EI MEILLÄ OLE SELLAISIA!"
- Niklas ja Coleman

 


Balvan 97, kaivoksen keskusta


Balvan 97

Sijainti: Jupiterin kreikkalaiset, häntäosa (lähellä Jupiteria)
Perustettu: 07/2143
Affiliaatio: Volkovin kaivosyhtymä
Tyyppi: Kennosto
Mitat: Akselit 2.2 km / 1.8 km / 1.4km, etäisyys Jupiteriin ~3.3 AU
Painovoima: mikropainovoima
Väkiluku: 1800 (1200 asukasta, 600 vierasta)
Etniset ryhmät: Mahdotonta sanoa
Kielet: Tsekki, englanti, arabia
Uskonto: Vaihtelevat
Elinkeinot: Kaivostoiminta
Naapureita: Obinam, Lot 49

Garcia on käymässä aluksella, ja Coleman, Acosta ja Alghani odottavat häntä kapselihotellin baarissa neuvottelua varten. Suuri osa paikallaolijoista on identtisen näköisiä tyhjiöpodeja Jor's Mining -kaivostyöyrityksestä, ja sotilaita häiritsee, ettei näitä voi erottaa toisistaan. Ihmistarkkailun vuoksi he ovat hyvin varuillaan, kun kaikki viestintäyhteydet katkeavat, ahtaaseen baariin jääneet kuusi mainaria vetävät esiin kannettavat plasmaleikkurit tai muut kaivostyökalut, ja lähtevät uhkaavasti sotilaita kohti.

Acosta määrää silmänräpäyksessä sotilaat puolustavaan muodostelmaan, ja he avaavat tulen pistooleillaan empimättä. Mainareilla ei ole yllätysetua, ja vaikka heillä on lukumäärällinen ylivoima, he eivät odottaneet kohteidensa olevan koulutettuja sotilaita. Puolessa minuutissa mainarit on ammuttu tai ajettu pakosalle ja yksi heistä on haavoittunut kuolettavasti. Yhtä haavoittuneista vaaditaan puhumaan, ja hän sanoo heidän työskentelevän El Colmillo -nimisen tyypin määräyksestä, ja että heidän piti kaapata kolmikko ja/tai viedä heidän kuorinippunsa.

Standardoitu tyhjiöpodi, hyvin yleinen Balvan -97:lläSamaan aikaan paremman hotellin baarissa Iglesias ja Falk saavat habitaatin turvajoukoilta tulevan kutsun saapua näiden toimistolle käsittelemään rahtimanifestin ongelmaa. Kun kukaan muu ei vastaa viestintään, he ovat epäluuloisia; epäluuloisuus moninkertaistuu kun he tajuavat, että "turvajoukkojen toimisto" on vain merkitsemätön ovi keskuskadun eräässä seinässä.

Keskuskadun halki syöksyy Balvan-97:n aseistettuja turvajoukkoja, mutta he ovat menossa kapselihotellin baariin rauhoittamaan siellä olevaa tulitaistelua. Taistelu on jo ohi, ja turvajoukot ottavat kaikki osallistujat kiinni, mukaanlukien kolme Tasavallan sotilasta.

Garcia fury-morfissaIglesias ja Falk päättävät palata alukselle. Päähissi on vioittunut ja turvajoukot kertovat sen joutuneen elektromagneettisen pulssin kohteeksi. Toiselle hissille kiertämällä he kohtaavat Garcian, joka on nyt kookkaassa naispuolisessa morfissa ja taistelupanssarissa. Garcian synthmorfi on tuhoutunut, ilmeisesti juurikin hississä joka on suljettu, ja sen nippu on varastettu.

Puolessa tunnissa Balvan-97:n turvajoukot toteavat, että tasavallan sotilaat vain puolustivat itseään, joten he palauttavat heille aseet ja päästävät heidät vapaaksi (sen jälkeen kun he ovat allekirjoittaneet vastuuvapautussopimuksen, joka vapauttaa Volkovin kaikesta vastuusta hyökkäykseen liittyen). Aluksella todetaan, että kaappausyritys toimi tehokkaimmin Garciaa vastaan, ja fyysisen hyökkäyksen ohella tehtiin puoliammattimainen hakkerointi, joka katkaisi kamerat ja viestiyhteydet, sekä jätti hämääviä elementtejä habin AR-pintoihin Kuitenkin koska tasavallan flat-morfeissa olevilla sotilailla ei ole mitään augmented reality -näkymää, nämä hämäykset menivät heiltä täysin ohitse. Vastustaja ei selvästi tiedä, kenen kimppuun on käynyt.

Tutkimuksia


Garcian uusi muoto on levoton ja hermostuttava. Ensimmäiseksi hänen kanssaan käydään tapaamassa kaivosyrityspomoa, jonka työntekijät riehuivat baarissa. Joré-pomo on hyvin pahoillaan tapahtuneesta, ja sanoo että ilmeisesti hänen duunarinsa hankkivat sivutuloja järjestäytyneeltä rikollisuudelta. Kun järjestäytyneestä rikollisuudesta tahdotaan lisätietoa, paikalle saapuu myös Balvan-97:n päällikkö nimeltään Viktor Smolenak. Smolenak myöntää, että Night Cartel toimii hänen habillaan, ja on hänelle varsinainen päänsärky; hän ei kuitenkaan voi vain heittää capo Hochbaumia ulos ilmalukosta konkreettisten todisteiden puuttuessa.

Viktor Smolenak, Balvan-97:n päällikköGarcia kertoo, että ryhmä etsii asemalta henkilöä, joka ei kuulu Volkovin henkilökuntaan ja on muutenkin yleisesti vahingoksi. Smolenak ja hänen edustamansa Volkov-yhtiö nikkaroivat diilin Stellar Intelligencen kanssa: SI saa jahdata tätä henkilöä ja käyttää voimaa järkevissä rajoissa, mutta jos he rikkovat Volkovin omaisuutta tai alkavat riehua liikaa, Smolenak aikoo laskuttaa heitä tästä kaikesta. Tarkkoja rajoja ei määritellä: Smolenak luottaa ryhmän harkintaan. El Colmillon kerrotaan olevan Night Cartelin gangsteri, ilmeisesti jonkinlainen alipomo, mutta Smolenak ei tiedä miltä hän näyttää tai mistä hänet löytäisi.

Toimiluvan saatuaan ryhmä palaa alukselle. Siellä he ottavat yhteyden Night Cartelin gangstericapo Isaac Hochbaumiin. Hochbaum vakuutaa, että hän ei ryhmän kimppuun ole käynyt, ja on käärmeissään siitä, että ilmeisesti hänen organisaationsa vuotaa. Hän osaa antaa sijainnin vanhoissa kaivoksissa, joista El Colmilloa kannattaisi etsiä.

Heti tämän jälkeen Smolenak ottaa uudelleen yhteyttä, ja kertoo, että Resurrektionisteiksi kutsuttu omituinen pikkulahko on lähettämässä Balvan-97:lle neuvottelijan, joka on pyytänyt diplomaattiaudienssia. Smolenak ei ole koskaan kuullutkaan resurrektionisteista, ja kysyy, tietääkö ryhmä tästä jotain. Abilene of Painin porukka koettaa selvästi jotain sekaantumista. Smolenakia pyydetään viivyttämään, ja hän sanoo, että hän voi siirtää tapaamisen vaikkapa kuuden tunnin päähän. Tämä ostaa ryhmälle ikkunan, jossa toimia. Iglesias lähettää Saint Sunnivalle ylimalkaisen kryptatun tilannekatsauksen, ja saa kuittauksen.

Aluksen asekaapit avataan. Kaikki kuusi aseistautuvat ja panssaroituvat, ja lähtevät aluksesta.

Vanhat kaivokset


Vanhat kaivostunnelit kiemurtelevat asteroidin sisään. Raskaasti aseistettu ja panssaroitu ryhmä etenee Tasavallan ja Stellar Intelligencen parhaita metodeja käyttäen, ja satunnaiset vastaantulijat kiertävät heidät kaukaa. Lopulta he päätyvät alueelle, jossa vain hätävalot palavat ja infrapunajäljet käytöstä ovat hyvin satunnaisia. Tunnelit ovat yhä paineistettuja, mutta ilmanvaihto on verkkaista. Paikka saattaisi hyvin olla ansa, ja ryhmä etenee varovaisesti.

Hochbaumin antama osoite on suljettu osa vanhaa kaivosta, ja ilmalukko kertoo sen takana olevan tilan olevan tyhjiössä. Lämpöjälkien mukaan täällä on käyty ehkä pari tuntia sitten, mutta ilmalukon loki väittää, että kukaan ei ole käynyt täällä viikkoon. Coleman avaa ilmalukon samalla kun Garcian muusa Matilda neutraloi siinä olevan hälytyksen. Käy ilmi, että lokien lisäksi myös ilmalukon ympäristökontrollit valehtelevat: takana ei ole tyhjiötä. Matilda on murtautunut toisen puolen valvontakameroihin, ja toimittaa kuvia alueesta. Ilmalukon takana kaivoskäytävään on tuotu panelointia. Käytävä haarautuu kolmeen suuntaan: yhdessä näyttää olevan asuinmoduuleja, yhdessä infrastruktuuria, ja yksi jatkuu paljaana, kiveen louhittuna kaivoksena. Viimeisin lämpöjälki osoittaa infrastrukturaaliseen moduuliin. Ryhmä päättää edetä kaivosta pitkin.

Leveän ja mutkittelevan kaivostunnelin reunaan on kiinnitetty elämänylläpitojärjestelmän kaapelointeja ja putkia, pikaisen arvion mukaan riittäviä arkisen asuinympäristön tarpeisiin. Kameroista näkyy, että tunneli päättyy oviin, joiden takana oleva kamerajärjestelmä on paremmin suojattu. Kaivostunnelin seinässä on puolitoistametrisiä huoltoluukkuja jonnekin.

Kameroihin ilmestyy liikettä, kun infrastrukturaaliseen käytävään ilmestyy hahmo, jonka alaruumiina on suuri, käärmemäinen häntä ja jolla on ylimääräisiä käsiä. Slitheroidimorfilla on konepistooli vyöllä, mutta se ei näytä olevan tietoinen tunkeilijoista. Hetkeä myöhemmin kaivoskäytävän päässä olevista ovista ilmestyy kolme tyhjiöpodia veitsien kanssa, mutta nämäkin näyttävät olevan enemmän vapaalla ja rennosti liikkeellä kuin odottamassa vaikeuksia.

Välttääkseen kohtaamisia kenenkään kanssa ryhmä avaa huoltoluukun ja sukeltaa sen läpi. Toisella puolella on ahdas, kiveen hakattu käytävä, joka päättyy silmäteräluukkuun. Kamera luukun vieressä näyttää taas kiveen hakatun käytävän, joka on hämärästi valaistu. Tämäkin luukku avataan. Käytävä toisella puolella on hyvin ahdas, tuskin puoli metriä halkaisijaltaan. Acosta livahtaa läpi. Luukku ei kuitenkaan jää auki, vaan varoittaa sulkeutumisesta, jolloin Iglesias sukeltaa Acostan perään jottei tämä jäisi omilleen. Ahtaassa tunnelissa sulkeutuvan luukun peitteeksi laskeutuu kivestä tehty peitto, ja luukku menee aikalukkoon 10 minuutiksi. Samalla radioyhteys sisään menneisiin katkeaa.

Taisteluun


Acosta ja Iglesias ryömivät eteenpäin ahtaassa käytävässä. Kaukaa kuuluu kirkumista. Sitten risteävän käytävän ohi vilistää tyyppi risaisessa säkissä, ja pian hänen perässään toinen samanlainen. Heistäkin alkaa kuulua kirkunaa. Kun Acosta rientää katsomaan, hän näkee heidän tappelevan rumasti pienestä leivänkannikasta. Panssaroidun sotilaan nähdessään molemmat lähtevät pakoon.

Iglesias kuulee takaansa jyrinää, ja tunneli tärisee. Sitten valaistus muuttuu, ja tunneliin täyttää liekkimeri, joka vyöryy häntä kohti. Iglesias koettaa paeta sen tieltä, mutta se saa hänet parissakymmenessä sekunnissa kiinni ja pyyhkii hänen ylitseen. Kuumuus ei kuitenkaan panssarin läpi vahingoita häntä, vaikka se tuntuukin epämiellyttävältä. Palava neste leviää pitkin käytävää, Acosta sukeltaa sitä välttääkseen suurempaan kammioon, ja saa kimppuunsa seinistä tulevan lauman ampiaisia. Ne eivät kuitenkaan pysty hänen panssariinsa. Kammiosta poistuessaan hän löytää taas yhden säkkikankaaseen pukeutuneen ihmisen. Hän saa taklattua tämän, mutta päästää irti kun ampiaiset käyvät tämän kimppuun. Sentään tämä pystyi puhumaan pari etäisen järkevää sanaa.

Muu ryhmä on kääntynyt takaisin huoltokäytävässä. Kun kaivoskäytävässä ollut tyhjiöpodikolmikko on mennyt ohitse, ryhmä etenee ovelle josta se oli tullut. Jälleen ovea aletaan murtaa. Sitten Matilda näkee kameroissa, kuinka käärmehahmo ampaisee esiin asuinmoduulista, nyt kahdella konepistoolilla aseistautuneena. Hänen perässään tulee niinikään tuliasein varustautuneita tyhjiöpodeja. Nämä ovat kaikki selvästi tulossa tunkeutujia kohti.

Coleman koettaa avata ovea, mutta se on uppiniskaisen lukossa. Falk, Alghani ja Garcia painuvat käytävää palan matkaa taaksepäin, ja miinoittavat käytävän kranaateilla. Kuitenkin vihollisellakin on kamerahavainnointia. Käärmehahmo - arvatenkin El Colmillo - vaihtaa älykkääseen rakettipistooliin, ja ampuu ohjautuvan raketin kaivostunneliin. Se mutkittelee sitä pitkin, päätyy miinojen luo, ja ne laukaisevat sen. Colmillo ampuu toisenkin raketin. Garcia etenee ottamaan sen vastaan ja koettaa ampua sen alas. Hän ei aivan onnistu, ja raketti räjähtää, sylkien palavia metallikimpaleita kaikkialle. Garcia väistää pahimman ryöpyn, mutta yksi palava möhkäle osuu hänen selkäpanssariinsa, ja hän joutuu irrottamaan sen ennekuin se kuumenee ja grillaa hänet.

Coleman kyllästyy avaamaan ovea hienovaraisesti, ja räjäyttää kontrollit haulikolla. Sitten hän vääntää oven auki manuaalisesti, ja painuu sisään. Ensimmäinen tila on pukuhuone. Alghani, Falk ja Garcia saapuvat myös oven toiselle puolelle. Ovi suljetaan perässä. Falk ampuu kameran, ja jättää oveen miinan.

Coleman etenee pukuhuoneen läpi seuraavaan huoneesen. Se on valvomo, jossa on läjäpäin ruutuja ja ohjauslevyjä. Sisällä odottanut tyhjiöpodi avaa oitis häneen tulen konepistoolilla. Coleman sukeltaa tulituksen läpi, panssari pysäyttäen pahimmat vauriot, ja lasauttaa tyhjiöpodia päähän haulikolla. Falk seuraa Colemania.

Tilan ovella käydään raju tulitaistelu. Yksi tyhjiöpodeista avaa oven ja miina räjäyttää hänen kätensä irti. Alghani ja Garcia surmaavat kaksi muuta. Sitten oviaukon läpi lentää laajaspektrinen tyrmäyskranaatti. Garcia sukeltaa suoraan eteenpäin ja välttää flashbangin, mutta Alghanin kypärän järjestelmät lyövät hetken tyhjää. Garcia päätyy ulos ovesta, suunnilleen Colmillon syliin. Painietäisyydellä käydään lyhyt veitsihippa, joka päättyy Garcian voittoon: hän leikkaa Colmillon kurkun auki ja katkaisee synteettisen slitheroidin olennaisimmat hermoradat. Hän kerää kuorinipun talteen.

Coleman ja Falk ovat pysähtyneet tuijottamaan valvomon ruutuja. Niistä näkyy hirvittäviä asioita. Kivisissä tunneleissa juoksentelee rääsyihin pukeutuvia ihmisiä, ja siellä täällä Hieronymus Boschin maalauksista karanneet demoniset hahmot rääkkäävät heitä. Falk tajuaa, että Diafotismoksen tekemä kiirastuli ei olekaan virtuaalinen: se on toteutettu fyysisesti, juuri täällä. Colemanin tuijottaessa hän näkee eräässä ruudussa tutun hahmon: yksi tunneleissa säntäilevistä rääsyläisistä on matruusi Ingrid Ytterhus, jonka Diafotismos murhasi kuukausia sitten.

Valvomosta löytyy käytävänpätkän takaa ovi varsinaiseen kiirastuleen, joka on (teologian kannalta virheellisesti) merkitty improvisoidulla "Ken tästä käy saa kaiken toivon heittää" -julisteella. Ovi avataan, mutta sen toisella puolella itse kiirastulta ennen onkin setti valtavia hammasmaisia teriä, jotka hakkaavat yhteen satunnaisin välein. Niiden läpi sukeltaminen tuntuu hengenvaaaralliselta. Coleman säntää takaisin tilaan johtaneeseen käytävään ja ottaa panssaristaan vesurin. Falk etsii järjestelmästä keinoa sulkea hammasovet, ja löytääkin sen.

Sillä välin ahtaissa kivitunneleissa Acosta ja Iglesias ovat edenneet. He seuraavat hirvittävää kirkunaa, ja päätyvät kapealle aukolle, joka johtaa suurempaan kammioon. Kammiossa on kolme alastonta ihmistä kiinni kauheissa venytyspenkeissä, ja suuri, punainen demonihahmo kiduttaa heitä. Acosta ottaa rynnäkkökiväärin selästään, ja tähtää saatanallista hahmoa. Hän painaa liipasimesta samaan aikaan, kun Coleman hakkaa vesurilla sähköjohdot poikki, ja sammuttaa sähköt koko kiirastulesta.


Pelinjohtajan kommentit


Pelikerran kuvaus aloitettuCategoryDeepBlack - CategoryPelit
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki